Windforce logo
Home of the Windflower Sol-Vindteknik
SpeedX

Vindkraft - Horisontella vindkraftverk

SpeedX

SpeedX är ett mycket kompetent vindkraftverk med höga prestanda, låg vikt och kompakt format. SpeedX placeras med fördel där vindförhållandena är goda. Vid högre vindhastigheter ger verket ordentligt med ström och kan utan problem köras i extrema vindhastigheter, tack vare den kraftfulla generatorn och den utmärkta aerodynamiken. Huset är gjort i aluminium och vingarna i kolfiberarmerad plast.

Med sitt kompakta format kräver SpeedX inget bygglov, men har du närliggande grannar eller andra berörda kan det vara bra att först informera dem.

SpeedX levereras med en 24V extern Sol-Vind Hybrid Controller som automatiskt skyddar vindturbinen när spänningen till batteriet uppnått max genom en dumplast som bränner upp översott i värme.
Eftersom det är en hybrid controller kan även upp till 600W solpaneler kopplas till och man får på så sätt en mycket kompetent Sol-Vind hybridanläggning.
Med detta hybridsystem kan en genomsnittlig svensk sommarstuga eller fritidshus vid gynsamma förhållanden bli självförsörjande på egen grön el.

Längre ner på sidan kan du se bilder på verket samt skicka in beställningar eller produktförfrågningar via ett formulär.

Teknisk data

Rotordiameter: 1,8m
Vikt: 18kg
Startvind: 3m/s
Laddvind (Cut-in): 4m/s
Märkeffekt: 1000W vid 13m/s
Max. effektuttag: 1500W vid 18m/s
Max. tillåten vindstyrka: 55m/s
Volt: DC 24V
Styrenhet: Extern Sol-Vind Hybrid Controller:
- Batteriöverladdningskydd
- Start-upp funktion för SpeedX
- Kapacitet för inkoppling av 600W solpaneler till vindkraftssystemet
LCD Display som visar:
- Spänning (V) från SpeedX och solpaneler
- Strömstyrka (A) från SpeedX och solpaneler
- Effektuttag (W) från SpeedX och solpaneler
- Batteristatus: Under och överladdning samt kortslutning
Riktningskontroll: Självjusterande rodersystem
Monteringsdiameter: 60mm

Effektdiagram

speedx effektdiagram

Pris

7 500kr Kampanjpris!

Inklusive extern Sol-Vind Hybrid Controller.

Tillbehör

solpaneler

230W Solpaneler

Tack vare den externa Sol-Vind Hybrid Controllern som ingår med SpeedX kan du koppla totalt 600W solpaneler till din SpeedX installation. På så sätt får du ett hybridsystem. Vindkraftverk och solpaneler kompletterar varandra mycket bra, du får ett energisystem med mycket jämn energiproduktion.

Läs mer om våra hybridsystem.

Pris: 2300 kr/panel

solföljare

MPPT-Controller

Få ut mer av din vindturbin med vår MPPT-controller! Sol och vind hybrid controller för 1000W vind och 600W sol. Med datorstyrd optimering av fristående system. (off-grid)

Pris: 8900kr

bild kommer

Mast

3-delad aluminium mast med gångjärn. Inklusive stödvajrar med vajerfäste.

Pris: 5500kr

GP Batteries

Batterier

Rekommenderad batterikapacitet: 500Ah eller mer

Rekommenderad batterityp: Green Power Batteries


Beställningar och produktförfrågningar

Hör av dig till oss med beställning eller frågor:

Du kan även lägga en beställning eller ställa frågor om våra produkter via formuläret nedan, vi återkommer till dig snarast.


Galleri

Tryck på bilden för att se en större version.

Små vindkraftverk - Säkerhet

Även små vindkraftverk utsätts för mycket stora påfrestningar och de krafter som genereras från ett snurrande vindkraftverk skall man ha mycket stor respekt för. Vi vill betona att säkerheten alltid skall komma i första hand. Ett vindkraftverk kan orsaka allvarliga skador om det är felplacerat eller monteras felaktigt. Placera därför vindkraftverket på ett säkert ställe där människor inte befinner sig. Försäkra dig om att det inte kan falla ner på någon eller något. Underskatta aldrig vinden och vindkraftverkets kraft, vindkraftverk är inga leksaker. Sätt alltid säkerheten främst.