Windforce logo
Home of the Windflower Sol-Vindteknik
Vindkraft

Designtävling för Vindblomman

Påverka inte bara miljön utan även formen på framtidens vindkraftverk!

Efter mycket funderande och flera prototyper och ett år av tester är vi nu klara med funktionen i vår Vindblomma. Nu ska det designas och göras ett skal i glasfiber som även innehåller ett roder som för in den i vind.

Windforce bjuder nu in alla som vill att vara med, att komma med förslag till vindblommans design. Hur skulle du vilja att den ser ut hemma hos dig i din trädgård eller på något hus?

Uppgiften består i att designa ett roder och ett skal som skall sitta runt den böjda stången på vilken turbinen är monterad. Längst ner på sidan hittar du några skisser som visar vindblomman med några olika förslag på roder (utan skal på stången). Den första bilden nedan är det utgångsmatrialet du har att jobba med.

Vi kommer att publicera 5 av dom som vi anser är de bästa förslagen där form följer funktion, dvs som är möjliga att genomföra. Här vill vi gärna att ni är med och röstar på vad vi tror kommer att bli den bästa lilla vindturbin som någonsin gjorts! Observera att Windforce kan komma att förändra din design något av konstruktionsskäl. I maj kommer vi att utse en vinnare som kommer att belönas med en egen vindblomma i första pris!

Skicka in din design via mail till oss på info@windforce.se senast den 30:e April 2014.